Un dels murals de l’exposició 50 anys de la Facultat de Dret a Pedralbes, coordinada per les professores Mar Aguilera i Cristina Roy i el company de consergeria Miquel Fernández, ens parlava del juicio bufo: “El juicio bufo fou una representació anual dels estudiants de Dret on s’imitava en to sarcàstic a personatges de la vida pública i acadèmica, tot i que no es criticava directament al règim franquista. Aquestes representacions finalitzaren el gener de 1961”.

El professor Josep Maria Font i Rius ens explica en la pàgina 69 del capítol La “transició” de la facultat de Dret, de la Gran Via a Pedralbes del llibre El derecho en la facultad : cuarenta años de la nueva Facultad de Derecho de Barcelona (B80/100), el qual ja va sortir a Bloc de Dret el novembre de 2008, una mica més en què consistien:

“Però no podríem passar per alt aquella sonada celebració goliardesca anual del “Juicio bufo” en la festa patronal de la Facultat. Era un costum heretat de l’anterior edifici però que ací, el recinte cobert del hall oferia millors condicions que el pati de Dret, obert i sovint inclement, de la Gran Via. Cal dir que hi havia enginy i gràcia en el seu to humorístic i burlesc, bé que de bona llei. Però amb el temps les coses s’espatllaren i la broma de mal gust s’anà infiltrant cada cop més en aquelles representacions; de manera que poc a poc anà decaient la seva celebració fins arribar a desaparèixer, i ara ja no queda ningú o poca gent que se’n recordi”.