Suposem que cada dia consultes el bloc de dretllegeixes les notícies d’un diari i busques pis. A cadascuna d’aquestes pàgines trobaràs una icona taronja que significa que tens la possibilitat d’agregar el contingut de la pàgina a un lector de continguts. Un cop ho facis economitzaràs temps, ja que no hauràs d’entrar a cada pàgina si no que ho trobaràs tot a un programa semblant al correu on prodràs triar fàcilment la informació rellevant.

RSS és un sistema pensat per a extreure la informació que s’actualitza freqüentment, com notícies, missatges de fòrums o entrades d’un blog, de manera que es pugui fer servir fora del web original. El principal avantatge del RSS és poder reunir les notícies i altres continguts dels webs i webblogs que més ens interessin a un programa que s’anomena agregador o lector d’RSS. Així, les podrem consultar de manera ràpida sense haver d’anar pàgina per pàgina buscant les novetats.

A la portada d’un blog o web es pot trobar alguna d’aquestes icones: 

http://www.cadenhead.org/workbench/news/2872/support-common-feed-icon

Com ho has de fer per a subscriure els continguts?

Primer, selecciona un programa agregador de continguts: 

  1. Agregadors de contingut en línia: Bloglines, Google Reader, MiYahooNewsgator i d’altres. En aquest cas no hauràs d’instal.lar res al teu ordinador. En el cas de Google Reader i MiYahoo si ja tens un compte de correu amb Gmail o Yahoo no caldrà que et registris de nou.
  2. Agregadors d’escriptori: FeedReader, RSSOwl, RSSReader, AmphetaDesk i d’altres.
  3. Agregadors com a plug-ins: Firefox, Thunderbird, Opera Mail i d’altres.

Segon, afegeix continguts al lector d’RSS, això ho podràs fer des del propi programa agregador copiant l’adreça del feed que vols subscriure. Per subscriure el bloc de dret utilitza: https://blocdedret.wordpress.com/feed

Més informació a un article aparegut a Faqoff: Qué es RSS y cómo funciona la sindicación.  

I si encara teniu dubtes, aquí teniu un vídeo explicatiu que en 3 minuts i 44 segons us donarà la informació bàsica per a comprendre com funcionen les subscripcions: