Demà dimecres, a les 19 hores, tindrà lloc la conferència Política i passions: les apostes de la democràcia, a càrrec de Chantal Mouffe i auspiciada pel CIDOB i l’Obra Social de Caixa Catalunya.

Segons llegim al programa Mouffe dissertarà sobre “els temes principals del model agonístic de democràcia que ha elaborat com a alternativa als models agregatius i deliberatius. Explicarà per què considera que el pensament liberal és necessàriament cec a allò, en virtut del seu racionalisme, i incapaç de concebre la naturalesa de la democràcia de manera adequada. Així mateix, examinarà les conseqüències negatives d’aquesta perspectiva per a la política democràtica.

Chantal Mouffe és especialista en teoria política i la seva obra s’inscriu en el corrent dels filòsofs postestructuralistes i politòlegs contemporanis de més renom. Titulada a la Université Catholique de Louvain i la University of Essex, actualment imparteix Teoria política a la University of Westminster (Regne Unit). És coautora, amb Ernesto Laclau, d’Hegemonía y estrategia socialista: hacia una radicalización de la democracia (1985) i autora d’El retorno de lo político (1993), La paradoja democrática (2000) i En torno a lo político (2007), entre d’altres”.

Activitat gratuïta. Places limitades. Informació i reserves al 902 400 973 o bé al formulari d’inscripció.
Auditori de La Pedrera de Caixa Catalunya. Passeig de Gràcia, 92.