http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/11_03/west2211_468x738.jpgUna parella feliç, oi? Veritablement Fred i Rosemary West eren un matrimoni feliç però no modèlic. Entre 1967 i 1987 van assassinar una dotzena de joves i van amagar els cossos de la major part d’elles entre les quatre parets de la seva casa a Gloucester. Gordon Burn ens explica la història a Felices como asesinos (Qn/80), un llibre recentment adquirit per la Biblioteca de Dret que en algun dels seus passatges ens pot recordar l’estil d’A sangre fría (B/N/CAP), a mig camí entre la novel.la i la investigació periodística i criminal. De l’obra de Truman Capote us en parlarem més endavant.

La parella britànica va ser detinguda el 1994 quan la policia va trobar les restes de la seva filla Heather al jardí de la que en breu seria anomenada per la premsa casa dels horrors. La investigació va continuar i poc després van aparèixer al soterrani els cossos mutilats de set noies més, joves que havien fet de cangur dels fills dels West o que s’havien allotjat a les habitacions del pis superior que el matrimoni llogava. Entre els murs que contínuament aixecava Fred en les diferents remodelacions que va planificar per a la casa.

Burn estudia de manera detallada les vides dels assassins des de la infantesa fins a la seva detenció i el fruit del seu treball és el relat atroç de Fred i Rosemary West i de les seves víctimes, una història que combina l’assassinat amb l’incest, els abusos sexuals i la prostitució. La lectura de Felices como asesinos no us deixarà, de ben segur, indiferents.