Avui dimecres 23 a les 19.00 hores i el dissabte 26 a les 21.30 hores la Filmoteca de Catalunya programa el documental Impunity. La sessió d’aquesta tarda comptarà amb la presència de Juan José Lozano, codirector de la pel·lícula amb Hollman Morris.

Colòmbia, any 2000: després de la desmobilització de més de trenta mil paramilitars acusats de l’assassinat de milers de colombians, s’inicia un procés judicial contra alguns comandants desmobilitzats.

És un moment històric al país. Impunity és un testimoni revelador de la trobada entre víctimes i botxins a la tarima judicial, i del suport dels sectors polítics, militars i econòmics a la guerrilla paramilitar. Un crit per a la justícia, en nom de les víctimes, i un recorregut per les troballes i dificultats que es presenten en aquest camí seguit per Colòmbia en nom de “la pau i la justícia”. Aconseguirà Colòmbia superar la impunitat?

A la tercera planta de la Biblioteca de Dret trobareu el llibre Daño y reparación judicial en el ámbito de la Ley de justicia y paz, 434 pàgines que us permetran completar la versió dels fets que ofereix Impunity.