Dilluns 7 de maig s’inicia a CaixaForum Barcelona un cicle de conferències sota el títol Iran, Occident i un Orient Mitjà convuls: els reptes de la política internacional. Les sessions comencen a les 19.30 i tenen un cost de 2 euros.

“En els darrers mesos, les tensions politiques internacionals a l’entorn del desenvolupament del programa nuclear iranià han anat escalant de forma significativa, fins arribar a situar-se de forma molt destacada entre els temes que més atenció genera a la comunitat internacional. L’embargament  promogut pels països occidentals, les posicions de les potencies emergents,  el paper d’Israel, i els equilibris de poder entre les potencies regionals,  són alguns dels aspectes que conflueixen en una situació potencialment molt conflictiva, i que proposem analitzar de forma detallada en el marc d’aquest cicle de conferencies.

Hem proposat a un conjunt d’investigadors i experts en relacions internacionals a l’Orient Mitjà, i coneixedors de la situació política actual a l’Iran, de reflexionar sobre aquests qüestions, des de perspectives complementaries, amb l’objectiu de facilitar la reflexió i el debat sobre aquest tema central de la política internacional actual.

Dilluns 7 de maig | 19.30 h
Iran: geopolítica, democràcia i la guerra?
Martin Shaw, professor de recerca a l’IBEI i catedràtic de relacions internacionals a la Universitat de Sussex

Dijous 31 de maig | 19.30 h
Eleccions, partits i canvi polític a l’Iran
Luciano Zaccara, director de l’Observatori Electoral TEIM (UAM)

Dimecres 20 de juny | 19.30 h
Iran i el seu programa nuclear en el marc de l’agenda internacional: interacció entre multilateralisme i potències emergents
Esther Barbé, catedràtica de relacions internacionals (UAB) i coordinadora del programa de recerca a l’IBEI

Dilluns 9 de juliol | 19.30 h
El futur de la geopolítica nuclear a l’Orient Mitjà
Ramin Jahanbegloo, professor visitant IBEI i catedràtic al Centre for Ethics, Universitat de Toronto”