Aquesta tarda, de 18 a 21 hores, es celebrarà a l’Aula 21b la tercera sessió del seminari L’alimentació, un dret humà. El sociòleg Felipe López Aranguren pronunciarà la conferència L’especulació financera i el seu impacte sobre el dret a l’alimentació II, en la qual s’abordaran els mecanismes en les operacions d’especulació financera vinculades amb els aliments en els mercats de valors i la seva relació amb les violacions al dret a l’alimentació. López Aranguren és membre de l’Associació Catalana per la Pau (ACP).

El dijous 3 de maig finalitzarà el seminari, organitzat per la Comissió de Cultura de la Facultat de Dret de la UB, juntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Associació Catalana per la Pau i Solidara, Solidaritat Catalana per a la Cooperació i els Drets Humans, amb la xerrada Propostes i alternatives des de les organitzacions socials, a càrrec de Yenly Angélica Méndez i Sàgar Malé.

Segons els organitzadors, l’objectiu del seminari és “contribuir a desxifrar i a posar llum sobre el funcionament d’aquests complexos mecanismes d’enginyeria financera, contrastant-los amb el conjunt de tractats i normatives que a nivell de cada país i internacional busquen garantir el dret a l’alimentació de totes les persones”.