http://www.fourmilab.ch/documents/reading_list/figures/bookgnome.jpgEl CRAI de la UB té en el seu web una secció on respon a les preguntes més freqüents (PMF) dels usuaris.  Les preguntes estan agrupades per temes. Així doncs, teniu informació útil sobre adquisicions; aules d’ordinadors i accés a internet; drets d’autor; formació d’usuaris; fotocòpies i reprografia; horaris i serveis; informació bibliogràfica; préstec; préstec interbibliotecari; préstec PUC; i recursos electrònics. Paga la pena fer-li una ullada de tant en tant.

Teniu un dubte sobre com renovar els llibres en préstec? Potser les PMF sobre renovacions us poden ajudar:

Puc renovar un document que tinc en préstec?
Sí, sempre que no hagi estat sol.licitat per cap altre usuari i es faci des de 3 dies abans que venci el període de préstec i 1 dia abans en el cas dels documents de préstec restringit. Els préstecs de documents de Bibliografia recomanada amb préstec de cap de setmana (BR Cap Setmana) no es poden renovar.

Com puc renovar un préstec?
Les renovacions dels documents prestats es poden fer via web a El meu compte del catàleg, o adreçant-se personalment o per telèfon a qualsevol dels taulells de les biblioteques del CRAI.

Quantes vegades i quan puc renovar un préstec?
Els préstecs es poden renovar tantes vegades com vulguis sempre que no hi hagi cap reserva del document i només durant els últims dies del període de préstec. A partir d’aquest moment , rebràs un avís de cortesia per correu electrònic que t’avisarà de la proximitat de la data de retorn i de la possibilitat de renovar el document.

Per què no puc renovar un document que tinc en préstec?
Perquè el document que tens en préstec està reservat, perquè ha vençut el període de préstec o perquè és massa aviat per renovar. Recorda que només es pot renovar durant els últims dies del període de préstec.

Font: PMF: Préstec