La Comissió de Cultura de la Facultat de Dret de la UB, juntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Associació Catalana per la Pau i Solidara, Solidaritat Catalana per a la Cooperació i els Drets Humans, organitza la tercera edició del seminari Drets humans, una visió pràctica: el cas Colòmbia, una activitat reconeguda amb dos crèdits de lliure elecció als estudiants de la UB i coordinada per la professora Cristina Roy, directora de la Comissió de Cultura de la Facultat de Dret de la UB. Al tríptic llegim que el seminari té com a objectiu “dissenyar un espai de coneixement del marc internacional de protecció dels Drets Humans. Per això, lluny de reproduir el contingut que del tema puguin oferir assignatures ja presents a l’actual Pla d’Estudis, es suggereix el recurs a l’estudi d’un cas concret com és la situació dels Drets Humans a la República de Colòmbia. Al llarg del curs s’abordarà el Dret internacional humanitari; el conflicte armat i el Dret a la terra i el territori; i les violacions dels Drets humans i el desplaçament forçat a Colòmbia.

Les sessions, que tindran lloc els divendres 13, 20 i 27 d’abril i 4 de maig, es realitzaran a l’Aula 23 de la Facultat de Dret, de 16 a 19.30 hores. Entre els especialistes que hi participaran es troben els professors de la Facultat Jaume Saura i David Bondia.

L’assistència és gratuïta i les places, limitades a 40 persones. Per tant, cal que prèviament us inscriviu (cursos@acpau.org o telèfon del Departament) a l’atenció de Rafael Merino.