S’ha publicat el segon número de la revista electrònica Crítica Penal y Poder elaborada per l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, la qual va aparèixer el passat mes de setembre com a primera publicació científica gestionada completament per la plataforma RCUB amb el suport del CRAI de la UB.

El Portal de Revistes Científiques de la UB (RCUB) utilitza el programari de codi obert OJS desenvolupat pel Public Knowledge Project (PKP), que facilita l’edició i publicació de revistes científiques.

Aquest segon número de la revista incorpora novetats importants en la cerca i el compromís amb la qualitat científica. La plataforma apareix ara en quatre llengues (castellà, català, anglès i italià), incorpora un rigorós sistema de revisió cega per parells, i aposta per la interdisciplinarietat dels seus escrits (història, dret, criminologia i sociologia), que provenen de diversos països (Argentina, França, Espanya, Colòmbia, Estats Units i Veneçuela), enfortint així el vincle que es pretén entre disciplines i àmbits geogràfics diversos.

Amb aquest segon número la revista projecta continuar amb el camí marcat de responsabilitat científica i difusió d’una epistemologia crítica respecte de la denominada qüestió criminal.

Podeu accedir a la revista Crítica Penal y Poder des del Web del CRAISuport a la Recerca > Publicació de la producció científica de la UB > RCUB > Crítica Penal y Poder.

Font: Notícies del CRAI.