Demà dimarts 24 de gener la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants convoca una taula rodona sota el títol Què són els Centres d’Internament d’Estrangers i què hi està passant?  El cas dels centres d’Aluche (Madrid) i de la Zona Franca (Barcelona), per denunciar la realitat que es viu als CIE d’Espanya a través de l’experiència directa de l’ONG Pueblos Unidos al CIE d’Aluche (Madrid).

L’acte comptarà amb la participació de Cristina Manzanedo, coordinadora de l’informe Miradas tras las rejas de l’ONG Pueblos Unidos sobre el CIE d’Aluche (Madrid). Aquesta entitat ha pogut tenir accés i contacte amb els interns d’un CIE gràcies a la presència estable d’un equip de 8 persones voluntàries que visiten i acompanyen interns.

L’acte recollirà també l’experiència de Cristina Fernández, membre de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB, que ha participat en l’elaboració de l’Informe de la xarxa Migreurop sobre 4 centres espanyols, entre ells, el CIE de la Zona Franca de Barcelona.

Moderarà Quim Pons, director de Migra Studium, entitat membre de la Plataforma. Serà dimarts 24 de gener, a les 19:30 hores, a la Seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13, Barcelona).