http://www.independentliving.org/_up/AntonioCenteno.jpgFa uns mesos el Bloc de Dret us va parlar de la secció de trenta minuts dedicada als drets humans que coordina David Bondia, professor de Dret internacional públic de la UB i director de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, cada dimecres en el programa radiofònic Matí a 4 bandes. El programa, presentat per Toni Marín de dilluns a divendres de 8 a 12 hores a Ràdio 4, es pot escoltar en el 100.8 de l’FM.

Ahir la secció del professor Bondia va comptar amb la presència d’Antonio Centeno (foto), membre del Fòrum Vida Independent i membre del consell assessor de l’associació SOLCOM, per a la solidaritat comunitària de les persones amb diversitat funcional i la inclusió social, que dóna suport jurídic en casos denunciats de discriminació. A la xerrada, de gairebé mitja hora de durada, que comença al voltant del minut 6.30 de l’àudio que teniu en el següent enllaç, es parla, entre d’altres qüestions, dels diferents problemes –socials, estructurals, polítics o econòmics- que es troben diàriament les persones amb diversitat funcional; de la deficient aplicació a Espanya, des de 2008, de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat; de l’educació inclusiva; o de l’experiència pilot d’assistència engegada el 2006 per l’Ajuntament de Barcelona.

Si us interessa aprofundir sobre el tema, l’associació SOLCOM presentarà el seu informe de 2011 a l’Aula 30 de l’edifici Tomás y Valiente de la Facultat de Dret de la UB el proper dia 9 de febrer, a partir de les 17 hores.