La Setmana del Parlament Universitari és un curs de formació adreçat a estudiants d’universitat que té com a objectiu donar a conèixer el funcionament polític del Parlament de Catalunya, la seva estructura i les funcions que tenen les persones que representen els ciutadans.

L’alumnat universitari de tercer i quart curs de grau, o de segon cicle de llicenciatura, pot participar a La Setmana, que tindrà lloc del 16 al 20 de juliol de 2012. Hi ha diversos terminis que heu de tenir en compte si voleu participar:

  • Fins el 30 de gener: inscripció del professorat interessat en cocoordinar la Setmana del Parlament Universitari.
  • 17 de gener a les 10:00 hores: reunió amb participants d’anteriors edicions del Parlament Universitari al Parlament de Catalunya.
  • Abans del 27 de febrer: matrícula de l’alumnat que n’estigui interessat a participar mitjançant correu electrònic a unitatdeducativa@parlament.cat o bé a través de la pàgina web www.parlament.cat.

La Setmana consisteix en una simulació (alumnes que desenvolupen una tasca política i institucional com si fossin membres del Parlament) la qual consta de compareixences de representants de l’àmbit polític parlamentari i de l’àmbit universitari. Per conèixer tots els detalls consulteu les bases de la convocatòria.