http://www.catradio.cat/multimedia/jpg/7/3/1298920429337.jpgEl 5 de desembre la Pontifícia Universitat Javeriana de Bogotà (Colòmbia) va acollir, en el marc de la taula rodona Desafíos interculturales: el acompañamiento a las comunidades étnicas desde la academia, la presentació dels tres títols publicats fins ara dins la col.lecció Conflictos, política y derecho, coordinada per David Bondia Garcia, professor titular de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona, i Manuel Ramiro Muñoz, director del Centre d’Estudis Interculturals de la Pontifícia Universitat Javeriana. Segons llegim al web de Notícies de la UB, “aquesta col.lecció, de manera rigorosa, però també molt propera a la realitat dels col.lectius afectats, analitza el context social i cultural del conflicte armat a Colòmbia; aborda la realitat social, política i cultural dels pobles indígenes, l’ordenament jurídic propi i la resistència civil d’aquestes comunitats, i reflexiona sobre l’aportació de les dones a la construcció d’una cultura de pau a Colòmbia”.

Ahir mateix vam incorporar al nostre fons els dos títols de la col.lecció que ens faltaven. Es tracta de Los movimientos sociales en la construcción del Estado y de la nación intercultural (MA80/123) i Seguridad humana y construcción de paz en Colombia (MAu25/9). En ambdues obres col.lectives, publicades per l’editorial Huygens, podeu llegir, respectivament, les col.laboracions del professor Bondia: El enigma de la interculturalidad en un mundo globalizado: un desafío para los derechos humanos i Importación y exportación de mercenarios: el caso colombiano. També va participar amb un capítol a cada llibre Toni Jiménez Luque, de la Fundació Solidaritat UB.

Del primer llibre de la col.lecció, Víctimas invisibles, conflicto armado y resistencia civil en Colombia (Mau25/8), ja us vam parlar l’any passat en aquest bloc.

La Biblioteca de Dret agraeix el professor Bondia la donació dels títols de la col.lecció Conflictos, política y derecho.