La professora de la Facultat de Dret, Encarna Roca i Trias, catedràtica de Dret Civil i magistrada de la Sala Primera del Tribunal Suprem, ha estat escollida acadèmica de nombre pel Ple d’Acadèmics de Nombre de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació (RAJYL), per ocupar la vacant de la Medalla número 39 per defunció del seu anterior titular, Manuel Díez de Velasco y Vallejo.

Què és la RAJYL? és una institució acadèmica que té com a finalitat la investigació i el desenvolupament del dret i les ciències afins i la contribució al perfeccionament de la legislació.

Les seves funcions inclouen l’estudi i l’ensenyament de les matèries jurídiques, l’organització de congressos, la col·laboració amb entitats anàlogues d’Espanya i de l’estranger, l’elaboració d’informes sol·licitats per organismes oficials, l’exposició als poders públics d’iniciatives i estudis crítics sobre la legislació i l’anàlisi i la crítica doctrinal de la jurisprudència, de l’actuació dels òrgans jurisdiccionals i qualsevol altre en la seva activitat jurídica.

Per conèixer la trajectòria de la Dra. Roca us recomanem que consulteu les seves obres, una gran part de les quals podeu localitzar al catàleg de les biblioteques del CRAI. També us recomanem que llegiu el post La última Academia sin mujeres elige a la primera, del bloc hostatjat a El País Mujeres, on s’explica com ha estat el procés que ha permès que s’admetés per primera vegada una dona a la RAJYL.