Fotografia guanyadora World Press Photo 11

Fins el 18 de desembre teniu oportunitat de visitar l’exposició World Press Photo 11 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La mostra, que recull les 170 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme, es caracteritza per recollir imatges impactants que sovint són una denuncia sobre vulneracions dels drets humans. És el cas de la fotografia guanyadora d’aquest any, que veieu a l’esquerra d’aquestes línies, obra de Jodi Bieber.

Llegim a la presentació: “La mostra itinerant, que en l’edició passada va assolir els 35.400 visitants, és considerada mundialment la més important en l’àmbit del fotoperiodisme per la qualitat de les fotografies, així com pel debat i la crítica que generen cada un dels treballs presentats. Una cita amb els esdeveniments socials, polítics, culturals i esportius de l’últim any que també és un aparador per als millors fotoreporters del moment, ja que els ofereix l’oportunitat de presentar un treball moltes vegades censurat pels governs i els mitjans.

Sota el lema «Veure per creure», Photographic Social Vision convida els visitants a reflexionar sobre la importància i el paper de la fotografia documental a l’actualitat, últim reducte de veracitat en l’extensa oferta de missatges i imatges expressament manipulats que consumim cada dia. Els continguts de la mostra World Press Photo són un termòmetre del context social mundial i necessaris per matisar la nostra consciència pública i memòria històrica.