Fa uns mesos, els Serveis Lingüístics de la UB van estrenar Vocabulària, un portal per a la consulta i resolució de dubtes lèxics i terminològics. En el portal teniu tots els vocabularis publicats pels Serveis Lingüístics, com ara el Vocabulari de Dret, del qual us vam parlar fa temps amb motiu de la seva presentació.

En la descripció de Vocabulària llegim que “consta d’una part estàtica, que és la interfície de consulta, i una part dinàmica, que és el blog de terminologia. La interfície de consulta del Vocabulària permet accedir fàcilment als diccionaris, vocabularis i bases de dades en línia més rellevants per resoldre dubtes lingüístics d’una manera fàcil i ràpida. El blog de terminologia conté apunts sobre termes en què s’ha detectat alguna vacil.lació en l’ús”.

El portal permet la consulta per àrees temàtiques d’apunts terminològics seleccionant l’etiqueta corresponent. Si seleccioneu l’etiqueta Dret, veureu els apunts publicats fins ara per a aquesta àrea de coneixement.

Els companys del Bloc de Lletres van publicar recentment un completíssim post dedicat a Vocabulària, on teniu descrits els diferents recursos (Optimot, els multicercadors i el servei de consultes lingüístiques i terminològiques Sens dubte) als quals dóna accés el portal i les eines per a la cerca d’informació i per a l’edició i redacció de textos consultables en línia des del bloc.