El dia 2 de novembre s’ha posat en funcionament el Portal de Revistes Científiques de la Universitat de Barcelona RCUB, que recull les revistes científiques especialitzades en diversos àmbits temàtics, editades per la UB.

La finalitat última d’aquest portal és doble: contribuir a difondre i donar una major visibilitat a aquestes revistes, i oferir als editors de la Universitat de Barcelona una eina per a la gestió i publicació de les seves revistes en format electrònic.

En aquesta primera fase s’introdueixen en el Portal RCUB les revistes dels editors de la UB que  han acordat utilitzar el programari de codi lliure Open Journal Systems (OJS) per fer la gestió completa de la revista. Aquest programari, desenvolupat per Public Knowledge Project (PKP), és el que s’utilitza per crear i gestionar el Portal.

RCUB és un projecte desenvolupat pel Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) en col·laboració amb el servei  de  Publicacions de la Universitat de Barcelona.

Per a més informació podeu visitar la pàgina del projecte o adreçar-vos a: revistesub(at)ub.edu.

Podeu accedir al Portal de Revistes Científiques de la Universitat de Barcelona RCUB des del Web del CRAI > RCUB.

I des del Web del CRAI > Suport a la Recerca > Publicació de la producció científica de la UB > Revistes científiques > RCUB.

Font: Notícies del CRAI.