L’any 1994, l’Andrés Rabadán es lliura a la policia després de descarrilar tres trens i matar el seu pare amb una ballesta. En el judici se’l declara innocent en diagnosticar-li una esquizofrènia paranoide i se l’interna en un pavelló psiquiàtric penitenciari durant els següents 20 anys. Després d’un descens personal als inferns, Rabadán es refà com a persona utilitzant la pintura per exorcitzar els propis dimonis. I en aquest ressorgir, nous testimonis d’ell mateix i del seu entorn més proper ens fan veure una realitat més complexa que la que va aflorar en el judici, revelant secrets íntims que han romàs més d’una dècada amagats.

Acabeu de llegir la sinopsi del documental que es projectarà durant el mes de novembre a diferents cinemes de Catalunya en el marc del cicle El Documental del Mes.

El perdón és un llargmetratge de Ventura Durall, el mateix director que fa oferir una versió dramatitzada dels fets que van envoltar el crim de la ballesta a la pel·lícula Las dos vidas de Andrés Rabadán. Vosaltres trieu si preferiu veure El Perdón en pantalla gran (consulteu els horaris de projecció) o còmodament a casa vostra si us endueu en préstec el DVD que trobareu a la Biblioteca de Dret (B/DVD/99).