La IX Olimpíada Solidària és una acció de sensibilització i solidaritat que, sota el lema Estic on puc ajudar, es dirigeix a la comunitat estudiantil internacional. Enguany es durà a terme simultàniament a diferents països del 5 de novembre al 5 de desembre.

L’any passat la nostra biblioteca ja va participar en el projecte. Com funciona? Per cada hora dedicada a l’estudi, l’alumne aconseguirà un bitllet simbòlic per valor d’un euro. Cada dia els euros obtinguts hauran de ser dipositats a una urna. Tot un seguit de patrocinadors oficials (principalment la Comissió Europea i el Govern de La Rioja) transformaran aquests bitllets en diners reals que es destinaran al projecte solidari.

Aquest any les hores d’estudi dels participants d’Espanya, Burundi, Costa d’Ivori, França, Bèlgica i Eslovènia es dedicaran a la reconstrucció de l’escola La Saline i a l’ajuda de les quatre escoles de Mains Ouvertes en Haití. El terratrèmol de gener de 2010 va destruir La Saline i les escoles de Mains Ouvertes, a causa del sisme, han d’atendre a alumnes desplaçats i assumir despeses escolars de famílies sense ingressos.

Els responsables de la IX Olimpíada Solidària d’Estudi a la UB necessiten voluntaris per ajudar-los en l’organització i seguiment del projecte a la nostra biblioteca. Per més informació, podeu consultar el web http://www.olimpiadasolidaria.com i posar-vos en contacte amb Eirene Ramos, coordinadora de l’Olimpíada a Catalunya trucant al telèfon 93 3013198 o escrivint un correu electrònic a l’adreça eirene@anue.org