El llibre que presentem avui va començar a prendre forma quan els professors que havien d’impartir l’assignatura Tècniques de treball i comunicació als graus de la Facultat de Dret es van adonar que no existia un manual on es recollís un temari que inclou tant aspectes de metodologia, com de documentació o filologia.

Un any després ja disposem del manual titulat Tècniques de treball i comunicació: instrumentàrium per a les ciències jurídiques i socials, que presenta així Max Turull Rubinat, director de l’obra:

L’experiència docent ensenya que no n’hi ha prou amb saber —amb disposar de coneixements engabiats, en el millor dels casos—, sinó que també cal saber fer, que és força diferent. No és suficient disposar d’informació, sinó que cal saber-la manipular, usar, aplicar, manejar, interpretar i analitzar. La diferència entre només saber i a més a més saber fer és enorme, i la palanca o l’estri per passar d’un a l’altre sovint és intangible, però no menys important.

L’objectiu d’aquest manual és ajudar l’estudiant universitari, i fins i tot el postgraduat, a dominar certes habilitats instrumentals bàsiques per als estudis que seguirà i la feina que desenvoluparà. Li servirà per optimitzar de debò el seu pas per la universitat i reforçarà el seu rendiment acadèmic. Per als que estan a punt d’entrar al món laboral, també és essencial dominar aquests rudiments per a la seva competència i qualitat professionals.

Aquest llibre està pensat per a les ciències jurídiques, polítiques, socials i també per a les econòmiques i les humanitats.”

Destaquem la participació de personal de la Biblioteca de Dret en l’elaboració del manual, especialment rellevant ha estat la feina d’Helena Fontboté i Marta Ymbert que al Tema 7 ofereixen una proposta sobre com citar fonts jurídiques sense precedents a Espanya. Us en donarem més detalls aviat en un altre post.