http://www.gamblerspalace.com/images/box_a_juandiaz1_275.jpg

Aquest mes va fer 28 anys l’ex boxejador texà d’origen mexicà Juan Baby Bull (Torito) Díaz, triple campió mundial del pes lleuger. Què té d’especial aquest púgil dretà perquè el Bloc de Dret li dediqui un post? Doncs que el campió va anunciar el mes de juny que es retirava, amb un rècord de 35 victòries -17 per KO- i 4 derrotes, per estudiar Dret a la Universityof Massachusetts Dartmouth Law School. Un atípic exemple dins de l’esport professional d’un jove que fa dos anys ja es va graduar en Ciència politica en la University of Houston–Downtown (UHD). Díaz va comparar llavors la graduació amb l’obtenció del seu primer títol de campió mundial.

Juan Díaz va debutar en la boxa professional l’any 2000, als 16 anys. Com a boxejador amateur va aconseguir un registre de 105 victòries i 5 derrotes. El 2003 va guanyar Joel Pérez i es va coronar campió de la WBO. Un any després va aconseguir el títol de la WBA en derrotar el mongol Lakva Sim, corona que va defensar amb èxit en diverses ocasions. Un cop Baby Bull unificà els diferents títols amb triomfs davant Acelino Freitas i Julio Díaz, se’l va començar a considerar el primer campió indiscutible de la categoria des de Pernell Whitaker.

Nate Campbell va acabar amb la seva imbatibilitat el 2008. El 2009 va sofrir una dolorosa derrota en nou assalts davant el mexicà Juan Manuel Dinamita Márquez, combat considerat el millor de l’any per Ring magazine. També va perdre la revenja amb Márquez el 2010, el que seria el seu últim combat.

Si l’hem de jutjar pel seu treball en el ring, serà difícil que l’advocat Juan Díaz perdi un cas.