http://www.reportajes.org/wp-content/uploads/2010/05/trata.jpgL’Héctor, un dels nostres lectors, ens va recordar que avui es celebra el Dia internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de persones. Es tracta d’un delicte internacional i una violació dels drets humans consistent en el comerç il.legal de persones amb propòsits d’esclavitud reproductiva, explotació sexual, treballs forçats, retirada d’òrgans o qualsevol altra forma d’esclavitud.

El Protocol de les Nacions Unides per prevenir, reprimir i sancionar el tràfic de persones, especialment dones i nens, va ser adoptat a Palerm l’any 2000, i és un acord internacional adjunt a la Convenció de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional. El Protocol és el primer instrument mundial legalment vinculat amb una definició acordada sobre el tràfic de persones. La intenció darrera d’aquesta definició és facilitar la convergència en els enfocaments nacionals en relació amb l’establiment d’infraccions penals nacionals que donen suport a la cooperació internacional eficaç en la investigació i enjudiciament de casos de tràfic de persones, a més de protegir i assistir a les víctimes amb ple respecte dels seus drets humans.

Sobre aquest tema teniu a la Biblioteca obres com Principios y directrices recomendados sobre los derechos humanos y la trata de personas (NU S.02.XIV) o Trata de personas y explotación sexual (Qf7/91).