A la Biblioteca sovint ens adonem que els usuaris creuen que tenen un accés més limitat als recursos i serveis del que en realitat s’està oferint. Veiem avui quatre falses creences que es troben entre les més habituals:

Si la biblioteca està tancada no puc retornar els llibres. Fals. La bústia de devolució de préstec situada fora de la biblioteca permet fer-ho en qualsevol moment del dia.

Les bases de dades subscrites per la UB només es poden consultar des dels ordinadors de la Facultat. Fals. Només cal que configureu el navegador per accedir al servidor proxy i podreu accedir a tots els recursos d’informació electrònics, contractats per la Biblioteca, des d’un ordinador situat fora de la xarxa UB.

Si hi ha cua al taulell de préstec haig d’esperar per endur-me un llibre. Fals. La màquina d’autopréstec permet que facis tu mateix el préstec.

Buscar legislació o jurisprudència és molt complicat. Fals. La biblioteca compta amb l’Aula Aranzadi, on us assessoren gratuïtament en la cerca de legislació o jurisprudència.