Hem llegit en el darrer número publicat, el 108 (maig-juny de 2011), de la revista Amnistía Internacional : revista bimestral para los países de habla hispana que l’organització en defensa dels drets humans ha editat un informe sobre la pena de mort al món. L’estudi, de 53 pàgines, es titula Condenas a muerte y ejecuciones en 2010 i es pot consultar i descarregar en pdf des del web d’Aministia Internacional.

Encara 58 països mantenen la pena de mort, malgrat que només 23 van portar a terme execucions l’any passat. Els països que encapçalen la llista són Xina (amb una xifra indeterminada de milers d’execucions el 2010); Iran (amb un mínim de 252); Corea del Nord (60); Iemen (53); i Estats Units d’Amèrica (46). El sisè és Aràbia Saudita, amb 27, un país que ha passat dels 102 de 2008 i dels 69 de 2009 a una xifra força esperançadora.

Els llibres sobre la pena de mort estan al tercer pis de la biblioteca, classificats amb els topogràfics Qd4 Determinació de la pena. Criteris. Classes de penes: pena de mort, pena privativa de drets, multa.

Aprofitem per recomanar-vos que féu una ullada al número 108 de la revista, el qual commemora el cinquantè aniversari d’Amnistia Internacional. També es consultable a través del web.