Els estudiants de Ciència Política teniu l’oportunitat de fer un estudi de camp sobre un moviment sobre el qual encara no tenim bibliografia acadèmica, però que podeu documentar àmpliament a la xarxa. Parlem de les concentracions que actualment ocupen la Plaça Catalunya de Barcelona o la Puerta del Sol a Madrid.

Per exemple, si voleu saber com s’organitzen els acampats i com prenen decisions, en el cas de Barcelona podeu visitar el blog AcampadaBCN i el grup a Facebook Acampadabcn, on trobareu informació com aquest gràfic, que mostra com està estructurat el campament.

El fet que la protesta no estigui convocada per una organització ha provocat una multiplicitat de noms que es veuen reflectits als hashtags de Twitter, alguns exemples són: #spanishrevolution, #acampadasol, #democraciarealya,  #nonosvamos, #yeswecamp, #notenemosmiedo o #tomalaplaza, en el cas de Barcelona el principal és #acampadabcn.

Les imatges, fotografies o vídeo, també són protagonistes. El grup de Flickr Spanish Revolution compta en el moment d’escriure aquest post amb 2261 fotografies pujades per 315 persones, el grup d’Acampadabcn també creix minut a minut. A Sol TV podem veure la retransmissió en directe d’una càmera que ofereix una panoràmica de la Puerta del Sol, a Barcelona es retransmet una imatge de menys qualitat des de la Plaça Catalunya mitjançant un canal a USTREAM, sota el títol de acampadosbcn.

I encara podríem continuar però millor us remetem a un bon recull de la presència de les protestes a les xarxes socials, el que trobareu al bloc Trending topics, que ahir  publicava el post Los virales de la #spanishrevolution.