http://angelodemonio.files.wordpress.com/2010/03/hkmonapascua.jpg Dilluns és el dia de la mona, el pastís típic de la Pasqua que, en el seu format actual, es caracteritza per la decoració de figures de xocolata. Cada cop és més freqüent coronar les mones amb els personatges més populars de l’any. Aquest costum, però, ha topat enguany amb els drets de propietat industrial.

Llegíem el mes de febrer a la premsa que agents de les patrulles fiscals de la Guàrdia Civil havien intervingut més de nou-cents motlles i dues mil mones de Pasqua, amb un valor de mercat de prop de setanta mil euros, en dos obradors de Barcelona i Tarragona. Els pastissos reproduïen, sense autorització, les imatges de diferents futbolistes del F.C. Barcelona, del Real Madrid i del R.C.D. Espanyol i de personatges d’animació, com ara Hello Kitty, Dora l’exploradora o els protagonistes de Toy Story i les populars creacions de la factoria Disney. En les diligències pertinents figuren imputades dues persones com a presumptes autores d’un delicte contra la propietat industrial, en no tenir els drets per a la seva explotació comercial.

En el següent enllaç teniu les monografies de la Biblioteca de Dret sobre propietat industrial. Les obres sobre Dret industrial (signatures que comencen amb Sl) estan a la quarta planta. Concretament, els llibres que tracten sobre Marques estan classificats dins l’apartat Sl20.