Mèxic DF va ser la seu de la fase internacional de la desena edició de la Competencia Víctor Carlos García Moreno, competició de Dret penal internacional que va néixer el 2002 i que enguany es va celebrar del 28 de març a l’1 d’abril. Van participar els millors equips de les cinc fases nacionals prèvies, les quals van tenir lloc els mesos de febrer i març a Colòmbia, Argentina, República Dominicana, Veneçuela i Espanya, a més dels equips dels països sense fase nacional de classificació. Bloc de Dret ja va informar de la fase espanyola, en la qual es van classificar l’equip de la nostra Facultat juntament amb els de les universitats Carlos III i Autónoma de Madrid

El cas judicial hipotètic que van haver de treballar els equips tractava d’una possible comissió de crims contra la humanitat per part del president i de diferents alts càrrecs de l’estat d’Almeres, els quals haurien dissenyat una política contra l’oposició d’escoltes telefòniques, detencions, tortures i repressió violenta de manifestacions. Durant la primera fase mexicana, l’equip de la UB (integrat per Marcos de Armenteras, Manuel Isábal, Maarja Meitern, María Pequerul, Patricia Rodríguez i Manuel Salvador, sota la supervisió de la professora de Dret internacional públic Rosa Ana Alija), va participar en sis rondes orals, dues com a Fiscalia del Tribunal Penal Internacional; dues com a defensa de l’Estat; i dues més en representació legal de les víctimes.

La Universidad del Rosario, de Colòmbia, va guanyar la competició. Els tres millors equips disputaran la fase final el mes de juny a la seu del Tribunal Penal Internacional, a l’Haia.