La Biblioteca de Dret compta amb una col·lecció de pel·lícules en DVD que tracten temes relacionats amb els ensenyaments que s’imparteixen a la Facultat de Dret. Aquesta col·lecció es va iniciar el 2008 i fa una setmana va arribar a sumar un centenar de pel·lícules. Concretament, Carancho (B/DVD/100) va ser la incorporació número cent, ja superada pel llargmetratge que vam rebre ahir i que ara us presentem: un thriller polític dirigit per Roman Polanski.

Es tracta de El escritor (B/DVD/101), un film que ha suscitat paral·lelismes entre el personatge interpretat per Pierce Brosnan i la figura política de Tony Blair però que, segons la crítica, és un thriller clàssic magistralment dirigit. Llegim a la sinopsi:

Un escritor (Ewan McGregor) es contratado para escribir la autobiografía de Adam Lang (Pierce Brosnan), ex primer ministro británico. Pero no es el primero. El escritor que comenzó el trabajo murió en extrañas circunstancias. Lo que al principio parece una gran oportunidad económica, deriva en una peligrosa investigación cuando descubre información comprometedora que puede suponer un escándalo político internacional. Un apasionado thriller político cargado de suspense en un mundo en el que nada y nadie es lo que parece.