La biblioteca de la Universitat de Yale va organitzar el setembre de 2010 l’exposició Superheroes in Court! on es podia veure a Superman assegut a la banqueta dels acusats, Batman emmanillat davant un jutge amb cara de Jocker o l’increïble Hulk a punt de destrossar la sala del tribunal que el sentencia.

La mostra s’inscriu dins la línea de recerca que estudia la relació entre dret i cultura popular i es va estructurar a partir dels fons recollits per Mark S. Zaid, un advocat col·leccionista de còmics que va seleccionar una mostra de la gran influència que el dret i els advocats han tingut en la creació d’escenaris on es desenvolupen les aventures de coneguts personatges del còmic.

D’aquella exposició han quedat diversos documents que poden ser del vostre interès si us encurioseix el tema. John Swartz va publicar un resum dels continguts exposats a Yale a l’article publicat al New York Times Superheroes in court at Yale show. El propi Mark S. Zaid va oferir una conferència que ara podeu consultar a Vimeo sobre la representació del món legal als còmics, així com sobre copyright, dret de marca i censura. La Universitat de Yale recomana també la lectura de l’article de William H. Hilyerd, Hi Superman, I’m a Lawyer: A Guide to Attorneys (& Other Legal Professionals) Portrayed in American Comic Books: 1910-2007.