El professor titular de Dret civil de la UB Joan Marsal ha estat nomenat magistrat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), després de superar el darrer concurs entre juristes de reconeguda competència. Ahir prenia possessió del càrrec en el jutjat de primera instància número 1 de Girona. Bon amic del Bloc de Dret, volem aprofitar aquestes línies per fer-li arribar els nostres millors desitjos en el seu nou i important repte professional.

Ha estat professor visitant a les Facultats de Dret de la Universitat de Puerto Rico (2004, 2006 i 2008) i Paris 2, Panthéon-Assàs (2008). Ha participat en nombrosos congressos i en diversos cursos de formació en els col.legis d’advocats de Barcelona (on està col.legiat sense exercici), Tortosa, Lleida, Reus, Figueres i Vic. El 2009 fou nomenat per la llavors Consellera de Justícia membre del Ple i de la Comissió Permanent de la Comissió de Codificació de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya.

L’activitat investigadora de Joan Marsal s’ha centrat, principalment, en el dret de successions i els drets reals. Va guanyar el Premi extraordinari de doctorat i el 1997 el III Premi Miquel Casals Colldecarrera amb la seva tesi El negoci jurídic testamentari en el dret civil de Catalunya, defensada a la Facultat de Dret de la UB i que podeu llegir a la nostra biblioteca (R/Z/43 o també en línia). Des de 2007 comenta a la revista electrònica InDret les resolucions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques en recursos governatius contra qualificacions negatives de registradors de la propietat basades en el Dret català. Ha dirigit una tesi doctoral sobre el dret notarial català, llegida el 2010, i quatre tesines.

Podeu consultar la resta d’obres que tenim al CRAI de la UB en el següent enllaç. També podeu consultar els treballs del Dr. Marsal en el seu web The Law Nook (El racó jurídic).