Aquesta nit La 1 de TVE emetrà a les 22.15 hores el primer dels dos capítols de Clara Campoamor: la mujer olvidada. La producció aborda la lluita de Clara Campoamor (interpretada per l’actriu Elvira Mínguez) per aconseguir el sufragi femení a Espanya. El film es centra en els dies posteriors a la proclamació de la II República i en les intervencions de la diputada, la principal impulsora del vot femení i referent en la lluita per la igualtat, en el Congrés. Fins llavors, les espanyoles podien ser escollides però encara no podien votar. La pel.lícula de TVE, dirigida per Laura Mañá, reprodueix les reticències dels republicans d’esquerres; l’oposició de l’altra diputada de la Cambra, Victoria Kent; les diferents traïcions que va patir Campoamor en la seva lluita fins que l’1 de desembre de 1931 es va aprovar, finalment, el dret al vot de les dones espanyoles.

Les escenes que transcorren a l’interior del Congrés dels Diputats van ser gravades al Parlament de Catalunya, ambientat l’any 1931. La Biblioteca del Pavelló de la República de la UB ha col.laborat en el film facilitant la reproducció de nombrosos cartells del període tractat.

Si voleu aprofundir una mica més en el tema, fa uns mesos vam dedicar-li un post a Clara Campoamor, en el qual hi trobareu notícia de la seva vida i publicacions. El podeu llegir en el següent enllaç.