L’equip de la UB format pels estudiants de la Facultat de Dret Marcos de Armenteras, Manuel Isábal, Maarja Meitern, María Pequerul, Patricia Rodríguez i Manuel Salvador, sota la supervisió del professor de Dret internacional públic Jaume Saura, ha guanyat la fase estatal de la X edició de la Competència de Dret Penal Internacional Victor Carlos Garcia Moreno (VCGM) sobre Procediment davant la Cort Penal Internacional, que ha tingut lloc a la Universitat Carlos III de Madrid aquest mes de febrer, i en què han participat equips d’arreu de l’Estat.

Concretament, l’equip de la UB va treballar un cas judicial hipotètic i va preparar tres memòries escrites corresponents als rols de la Fiscalia de la Cort Penal Internacional; a la defensa de l’Estat, i a la representació de les víctimes. Posteriorment va participar a Madrid en les simulacions de diverses vistes orals davant la Sala de Qüestions Preliminars de la Cort Penal Internacional. L’equip de la UB va aconseguir prou puntuació per arribar a la final d’aquesta fase nacional, en què va disputar amb els equips de la Universitat Carlos III de Madrid i de la Universitat Autònoma de Madrid, davant d’un tribunal presidit pel professor Gregorio Peces-Barba.

L’equip de la UB va resultar guanyador d’aquesta ronda nacional i com a tal participarà ara en la fase internacional, que tindrà lloc a Ciutat de Mèxic, els propers dies 28 a 31 de març.

Font: Notícies de la UB