Divendres 11 de març es celebrarà la primera sessió de la segona edició del seminari Drets Humans, una visió pràctica: el cas de Colòmbia, organitzat per la Comissió de Cultura de la Facultat de Dret de la UB, juntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Associació Catalana per la Pau i Solidara, Solidaritat Catalana per a la Cooperació i els Drets Humans. Es tracta d’una activitat reconeguda amb dos crèdits de lliure elecció als estudiants de la UB, coordinada per la professora Cristina Roy. Al díptic llegim que el seminari té com a objectiu “dissenyar un espai de coneixement del marc internacional de protecció dels Drets Humans. Per això, lluny de reproduir el contingut que del tema puguin oferir assignatures ja presents a l’actual Pla d’Estudis, es suggereix el recurs a l’estudi d’un cas concret com és la situació dels Drets Humans a la República de Colòmbia. Al llarg del curs s’abordarà una introducció al Dret internacional humanitari; les violacions dels Drets Humans a Colòmbia; el departament del Meta en el context de guerra; el dret a la terra i el territori; i el desplaçament i l’asil com a conseqüència del conflicte social i armat.

Les sessions, que tindran lloc els divendres 11, 18 i 25 de març i 1 i 8 d’abril, es realitzaran al Seminari núm. 1 de la Facultat, de 16 a 19 hores. Entre els especialistes que hi participaran es troben els professors de la Facultat Jaume Saura i David Bondia.

L’assistència és gratuïta i les places, limitades. Per tant, cal que prèviament us inscriviu trucant al 93 4029055 (de dilluns a divendres de 9 a 13 hores) o enviant un correu a l’atenció de Rafael Merino a l’adreça electrònica dep-merca@ub.edu.

Consulteu el programa del seminari.