Avui comença la Berlinale, el festival internacional de cinema de Berlin que es celebra a la capital alemanya fins al 20 de febrer. La mostra acollirà l’estrena mundial del documental Escuchando al juez Garzón, dirigit per Isabel Coixet (Mi vida sin mí, La vida secreta de las palabras, Elegy, Mapa de los sonidos de Tokio), treball que participa, juntament amb set pel.lícules més, en la secció especial del festival. No és el primer documental de la directora catalana: el seu anterior treball, Aral, la orilla perdida, reflectia la dramàtica situació ecològica i humana provocada per la dessecació del mar d’Aral.

El documental recull hora i mitja d’entrevista, en la qual l’escriptor gallec Manuel Rivas i l’ex magistrat de l’Audiència Nacional repassen la trajectòria personal i professional del jutge. Es tracta d’una conversa que permetrà l’espectador descobrir detalls de la vida de Baltasar Garzón abans de la suspensió de les seves funcions en l’Audiència. Coixet pretén, amb aquest documental, indagar en la manera de pensar del jutge.

Actualment, Garzón col.labora en la Cort Penal Internacional de l’Haia i espera ser jutjat pel suposat delicte de prevaricació en el Tribunal Suprem.