http://www.que.es/archivos/201009/alex_delaiglesia_sinde_n-365xXx80.jpgLa Comissió d’Economia del Senat va aprovar dimarts passat l’informe de la ponència de la Llei d’Economia Sostenible (LES), amb les dues esmenes pactades entre PSOE, PP i CiU per reformar la normativa del cànon digital i rescatar la llei antipirateria. La llei serà debatuda avui al Senat i serà aprovada posteriorment al Congrés dels Diputats.

La popularment coneguda com a Llei Sinde (rep el nom de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde) ha monopolitzat aquestes darreres setmanes les entrades de molts blocs i l’activitat al Twitter d’un gran nombre d’internautes. Ens estem referint a la Disposició Final Segona del projecte de la Llei d’Economia Sostenible, relativa a la regulació de webs d’enllaços a continguts protegits pels drets d’autor. La iniciativa legislativa pretén modernitzar l’economia espanyola principalment en els sectors financer, empresarial i mediambiental, afavorint que les empreses i els agents econòmics orientin la seva activitat a sectors amb potencial de creixement a llarg termini, generadors de llocs de treball i sostenibles. En el procés d’aprovació parlamentària, la disposició fou eliminada del projecte de llei. La polèmica no només va afectar els internautes sinó que es va escampar de manera inesperada. L’esmena de consens de la norma va provocar la dimissió d’Álex de la Iglesia (foto, amb la ministra González-Sinde) com a president de l’Acadèmia del Cinema i que diferents intel.lectuals i personatges populars acabessin amb un nas vermell de pallasso solidaritzant-se amb el director bilbaí a la xarxa.

Podeu aprofundir en el tema als diferents mitjans de comunicació, ja que tots s’han fet ressò d’aquesta notícia. Nosaltres us oferim una petita selecció de les obres sobre els drets d’autor a internet i sobre els delictes contra la propietat intel.lectual a internet que podeu consultar a la nostra biblioteca.