http://3.bp.blogspot.com/_cl6x9azgvbQ/TCeipDcBP5I/AAAAAAAAAoA/xNI6CNa8-OU/s1600/maltrato_animal_1.jpgSi teniu ocasió feu-li una ullada als blocs del web de l’editorial Lex Nova. Noves tecnologies, Dret penal, Dret del treball, estrangeria, convenis col.lectius, Dret de família o Dret mercantil són alguns dels temes tractats en aquests blocs mantinguts per especialistes en les diferents matèries.

La setmana passada Gloria Sánchez Castrillo, responsable de producte de l’Àrea Penal de Lex Nova, sintetitzava de manera didàctica en un post titulat Ellos nunca lo harían la protecció penal dels animals a partir de les reformes al Codi Penal de la Llei 5/2010, reformes que es calcula que faran augmentar les causes judicials per aquest tipus de delicte en un 300%. L’autora exposa algunes preguntes que planteja el reformat article 337 del Codi Penal

“Artículo 337. El que por cualquier medio o procedimiento maltrate injustificadamente a un animal doméstico o amansado, causándole la muerte o lesiones que menoscaben gravemente su salud, será castigado con la pena de tres meses a un año de prisión e inhabilitación especial de uno a tres años para el ejercicio de profesión, oficio o comercio que tenga relación con los animales”.

i qüestiona el principi de proporcionalitat de les penes per maltractament als animals.

Podeu llegir el post Ellos nunca lo harían en el següent enllaç.