Avui toca teatre polític. La companyia Teatre de l’Enjòlit representa fins al 6 de febrer al Tantarantana (c. de les Flors, núm. 22. 08001 Barcelona) Corrüptia, una regió de l’est, obra escrita pel periodista de Canal 9 Josep Lluís Fitó i dirigida per Carles Fernández Giua. Si els exàmens us permeten un petit parèntesi, aquesta pot ser una alternativa interessant per passar una bona estona.

L’obra, estrenada el mes de novembre a Molins de Rei, permet repassar, de manera més o menys subtil, més o menys evident, els detalls del cas Gürtel des del despatx del president de Corrüptia. Amb un àcid sentit de l’humor, la farsa mordaç ideada per Fitó denuncia els favors i els deutes entre empresaris, polítics, assessors i mitjans de comunicació. Llegim en el dossier sobre l’obra del web del Teatre Tantarantana: “El arte permite, entre otras cosas, la síntesis ficcional. Y el teatro permite mostrarla al público. Eso es lo que queremos: mostrar qué hace actuar así a los políticos corruptos, cómo operan individualmente, cómo se mueven dentro del partido, qué roles de poder se establecen, cómo se comportan en público y cómo en privado. Queremos mostrar las entrañas de la corrupción en clave de farsa política, recogiendo la mejor herencia de grupos como Joglars o Animalario”. Una declaració d’intencions immillorable.

El mes de desembre, l’Ajuntament de Xàtiva va negar l’ús del teatre municipal per a l’estrena de Corrüptia, una regió de l’est. Per a alguns, les velades al.lusions al cas Gürtel, com ara el nom dels personatges (Ric –com Ricardo Costa–, Franc –com Francisco Camps– i Charlie –com Carlos Fabra–) haurien motivat la decisió del consistori.

Les funcions són a les 21 hores, de dimecres a dissabtes, i a les 19 hores, els diumenges. Les entrades de l’obra, que té una duració de 75 minuts, valen de 15 a 18 euros. Segons el web del grup teatral, si contacteu amb ells via facebook obtindreu un descompte del 50%