Demà divendres, a les 11.30, José Luis Guzmán Dalbora, professor de la Universidat de Valparaíso, parlarà sobre «El principio de legalidad penal en la jurisprudencia de la Corte Interamericana de Derechos Humanos». La conferència tindrà lloc a la Sala de Graus i està organitzada pel Departament de Dret Penal i Ciències Penals.

Abans d’assistir a la conferència us pot venir bé un petit resum sobre què és i a què es dedica la Cort Interamericana de Drets Humans (CIDH). Es tracta d’un òrgan judicial de l’Organització dels Estats Americans (OEA) independent de la resta d’òrgans d’aquesta institució i amb seu a San Juan de Costa Rica.

La seva creació respon a l’objectiu d’aplicar i interpretar la Convenció Americana sobre Drets Humans. S’ocupa dels casos als quals s’al·lega que un dels estats que en forma part ha violat un dret o llibertat protegit per la Convenció, si abans s’han esgotat els procediments previs.

Al lloc web http://www.corteidh.or.cr podeu consultar les resolucions de la CIDH, així com altra documentació relativa a la institució. Al catàleg de la Biblioteca hi ha deu obres sota la matèria Corte Interamericana de Derechos Humanos.