http://www.elperiodico.cat/resources/jpg/8/7/1288906468578.jpgEl canvi d’ubicació de la capella del Campus de Diagonal ha provocat la protesta d’estudiants i professors que rebutgen l’existència d’espais religiosos a la universitat. La setmana passada, la Joventut Universitària de Catalunya va organitzar un debat sobre laïcitat a la Facultat de Dret en el qual va participar Carmine Di Martino, professor de Filosofia de la Universitat Estatal de Milà. Curiosament, arrel del seguiment que va fer La Vanguardia de la protesta contra la capella de la Facultat d’Economia i Empresa vam descobrir l’existència del bloc de Joan-Francesc Pont Clemente, professor del Departament de Dret financer i tributari de la UB i president de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia.

En el bloc podeu llegir les reflexions del professor Pont sobre diferents temes, com ara la frontal oposició a la capella, i també documents diversos, com ara algun article publicat en premsa o materials d’estudi per a les seves assignatures. També teniu un apartat dedicat a les ressenyes dels llibres escrits, coordinats o dirigits per Joan-Francesc Pont.

Paga la pena fer-li una ullada a tota aquesta documentació i també, òbviament, als vídeos penjats, material que no acostumem a trobar als blocs personals, una cinquantena de gravacions de discursos i d’aparicions televisives del professor Pont que us aproparan encara més a la seva visió dels temes que aborda.

En definitiva, un bloc més que recomanable.