Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Corrupció, avui 9 de desembre, l’Oficina Antifrau de Catalunya, juntament amb la Filmoteca de Catalunya, organitza una taula rodona sobre el poder i la corrupció. Alguns temes de debat que poden sorgir són presents a la pel·lícula La sombra del poder, la qual es projectarà en la mateixa sessió.

Es parlarà sobre la naturalesa del poder, els seus efectes corruptors eventuals, les despeses que implica el manteniment d’una línia contínua d’integritat personal i institucional i els dilemes ètics que poden plantejar-se en l’àmbit privat i professional de cadascú; el paper dels mitjans de comunicació en el control de la corrupció, les relacions entre la premsa i la política, entre d’altres. Es convida al debat i a la reflexió sobre les causes de la corrupció, alhora que es vol sensibilitzar sobre els seus efectes nocius.

La taula rodona tindrà lloc aquesta tarda, a partir de les 18.45 hores, a la seu de la Filmoteca (Av. de Sarrià, 33) i hi participaran Carlos Quilez (Director d’Anàlisi de l’Oficina Antifrau de Catalunya), Enrique Urbizu (Vicepresident primer de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya i director de cinema) i Andreu Martín (escriptor, especialista, sobretot, en novel·la negra).

Font: Filmoteca de Catalunya.