Estem a la recta final del pont de desembre i la Filmoteca us ofereix una bona combinació d’entreteniment i adquisició de coneixements jurídics i polítics. Els Estats Units contra John Lennon, documental de John Scheinfeld, es projectarà demà dimecres a les 17h. El programa ens explica:

“El 8 de desembre de 1980 un pertorbat assassinava a trets John Lennon a la porta de casa seva a Nova York. Trenta anys després el seu record continua plenament viu. La trista efemèride ha coincidit amb l’any en què Lennon hagués fet els setanta anys (el 9 d’octubre).

Davant la guerra del Vietnam i una administració presidencial involucrada en vigilàncies i escoltes telefòniques secretes, l’idolatrat músic John Lennon va fer servir la seva fama i fortuna per mobilitzar l’opinió pública contra el govern nord-americà. A través de entrevistes exhaustives amb el seu cercle més íntim, se’ns ofereix una visió poderosa dels ideals pels quals va lluitar i el preu que va haver de pagar. «De tots els documentals que s’han fet sobre John Lennon, aquest és l’únic que ell hagués estimat» (Yoko Ono).”