Aquesta ha estat, per motius evidents, una setmana marcada pel futbol. Ens ha semblat una bona idea dedicar el post d’avui als futbolistes que van aconseguir la copa de campions en el recent Mundial disputat a Sud-àfrica aquest estiu. La revista Actualidad jurídica Aranzadi, en el seu número 809, del 25 de novembre, publicava l’article ¿Cómo y dónde van a tributar los campeones del mundo sus primas?, signat per Miquel Terrasa i Roberto Álvarez, socis de Fiscalitat General i de l’equip de Dret de l’Esport de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira.

Gaspar Llamazares, portaveu d’IU al Congrés, va preguntar al govern fa uns dies sobre el fet que els jugadors estudiaven fórmules per cobrar a Sudàfrica els famosos 600.000 euros que se’ls va prometre per guanyar el Mundial. Segons els autors de l’article, “las primas percibidas por los jugadores residentes tributarán íntegramente en España, permitiendo la deducción, en su caso, del 15% pagado en Sudáfrica. Esto es, el coste tributario en términos generales, en el supuesto de que el futbolista tenga cuota suficiente para deducirse el impuesto pagado en Sudáfrica (como parece lógico por la estructura impositiva propia habitual de estos deportistas), será el mismo que si las rentas se hubiesen percibido lpor servicios prestados en España.

El podeu llegir sencer consultant el número a l’Hemeroteca de Dret. La revista Actualidad jurídica Aranzadi està classificada amb el topogràfic I-6. A les biblioteques de Relacions Laborals i de Campus Diagonal Nord. Primer Nivell tenen números fins a l’any 2007. Properament l’article de Terrasa i Álvarez també serà consultable en línia a la base de dades Westlaw Aranzadi.