Les Nacions Unides destaquen, tal com llegim al web d’ONUSIDA, que per aturar la pandèmia de Sida és necessària, a més de la recerca mèdica, una ferma voluntat política i la defensa dels drets de tots els afectats. Avui, Dia Mundial de la Sida, us volem fer conèixer l’Observatori de Drets Humans i VIH/Sida, creat el 2003 i que forma part de RED2002 (Red Comunitaria sobre el VIH/Sida del Estado Español).

Els objectius de l’Observatori són abordar l’estigma i la discriminació relacionats amb el VIH, visibilitzar els casos de vulneració de drets i sensibilitzar la població sobre aquesta situació. Per fer-ho, desenvolupa activitats d’assessoria jurídica, campanyes divulgatives i espais de formació sobre drets humans i VIH.

Qualsevol persona que pensi que ha estat objecte de tracte discriminatori relacionat amb el VIH/Sida pot posar-se en contacte amb el seu servei d’assessoria jurídica, confidencial i gratuïta, als telèfons 607733411 o 934584960.

Amb el lema «Estima’t. Fes-te la prova. Fes servir el preservatiu» més d’un centenar d’empreses, entitats i administracions catalanes promouen un manifest de lluita contra la Sida, per avançar amb el diagnòstic precoç i prevenir la infecció. Llegiu el text del manifest.