Fa dos mesos us parlàvem de iTunes U, el canal educatiu d’iTunes, avui ho fem d’un altre recurs que va en la mateixa línia. Videolectures.net distribueix un material que cada dia compta amb més presència al web: la conferència o classe enregistrada en vídeo.

Es tracta d’un lloc web que hostatja conferències, classes magistrals, tutorials i entrevistes. Els professors que imparteixen aquestes conferències són reconeguts acadèmics i científics que participen a trobades acadèmiques. La finalitat del portal és promocionar la ciència i promoure l’intercanvi de coneixement gràcies a compartir continguts d’interès per a la comunitat científica.

Podríem trobar alguns d’aquests enregistraments a Youtube, la diferència és que en aquest portal les conferències i els documents que les acompanyen són seleccionats i classificats mitjançant un procés editorial que té en compte els comentaris dels usuaris. A més el cercador de conferències, us permetrà seleccionar-les per matèria, idioma i any de producció. Feu-hi un cop d’ull als vídeos que trobareu sota els apartats Law, Politics, International Relations o Crime.