El documental del mes porta a les pantalles de diferents cinemes de Catalunya, durant el mes de novembre, 84 minuts de pel·lícula que mostren la investigació que el jutge xilè Juan Guzman va portar a terme en el cas contra Augusto Pinochet. Consulteu les diferents sessions que s’ofereixen a Catalunya i la sinopsi del documental:

“El 1998, quan al jutge xilè Juan Guzmán se li van assignar els primers casos criminals contra l’exdictador Augusto Pinochet, col·legues i familiars de les víctimes no n’esperaven gaire. Guzmán, políticament conservador, havia celebrat el cop d’estat de Pinochet el 1973, que va enderrocar el president Salvador Allende i que provocà la mort i “desaparició” de milers de persones.

Els directors segueixen el rastre del doble procés de descobriment que emprèn aquest jutge –el descobriment del passat històric i el del seu propi passat personal– que l’obligarà a posar en dubte les seves conviccions sobre la innocència del dictador xilè.”

Recolzant-se en les declaracions de les víctimes de la dictadura de Pinochet, El Juez y  el General constitueix un testimoni únic de les atrocitats comeses contra els drets humans en un dels episodis més dramàtics del segle XX.”