A partir del proper dimecres l’Institut Català Internacional per la Pau organitza les jornades Pau, conflicte i seguretat a l’Àfrica: nous reptes i noves perspectives, que tindran lloc al CCCB. Les jornades compten amb un programa molt interessant que inclou conferències a càrrec d’acadèmics africans i europeus. L’entrada és lliure, però l’organització recomana que confirmeu la vostra assistència el més aviat possible a activitats.icip@gencat.cat o al telèfon 935544282.

“La pau i la seguretat a l’Àfrica subsahariana ha esdevingut en els darrers anys un dels principals temes de debat i reflexió en l’àmbit internacional. El 50è aniversari dels processos d’independència africans és una bona oportunitat per fer-ne balanç i analitzar els principals desafiaments i dilemes de futur. La situació d’alguns conflictes, l’evolució dels processos de pau, el paper de les societats civils i dels organismes regionals així com l’emergent protagonisme de la Unió Africana són alguns dels principals eixos de les jornades.

Tot partint de l’experiència d’especialistes, activistes i representants institucionals, les jornades volen ser un espai de reflexió, divulgació i trobada plural per tal de contribuir al debat en curs sobre l’agenda i els grans reptes de la construcció de pau i de la seguretat al continent africà.”