http://www.elperiodico.com/resources/jpg/8/7/1285794527578.jpgLa setmana passada vam llegir a la premsa l’acord al qual havien arribat els presidents Rodríguez Zapatero i Montilla per nomenar el catedràtic de Dret constitucional de la UB Eliseo Aja nou magistrat del Tribunal Constitucional en representació del Congrés. Aja haurà de deixar el Consell de Garanties Estatutàries, organisme que presidia des de desembre de 2009.

El professor Aja (Santander, 1946) va dirigir entre 1989 i 1999 l’Informe de les comunitats autònomes, que elabora anualment l’Institut de Dret Públic, i va integrar diferents comissions assessores de reformes constitucionals i legislatives en països com Romania, Colòmbia, Bolívia, Marroc o Etiòpia. També va presidir l’Associació de Constitucionalistes d’Espanya.

A la nostra biblioteca hi trobareu una part important de l’extensa bibliografia d’Eliseo Aja, encapçalada pel sol.licitadíssim El estado autonómico : federalismo y hechos diferenciales (TAULELL NAf5/102) i especialitzada en matèries com ara la regionalització, la descentralització autonòmica i la immigració.