Font: http://www.examiner.com/independent-in-national/is-there-a-future-for-multiculturalismFins el proper dia 21 teniu l’oportunitat d’omplir el formulari per inscriure-us al seminari que tindrà lloc el dimecres 22 de setembre, a la seu del CIDOB, sobre polítiques de diversitat a Europa. Llegiu atentament el programa, el seminari s’impartirà en anglès i la inscripció és gratuïta. Al web del CIDOB presenten així el seminari:

Les polítiques de diversitat, tot i que són prioritàries per a l’Agenda Europea, continuen treballant amb un concepte ampli i poc definit. El Programa d’Estocolm adopta com a lema per a la UE el de “Units en la diversitat”; aquesta diversitat fa referència tant a la riquesa que resulta de la diversitat cultural entre els Estats membres, com a la diversitat cultural i de la tolerància que hi ha dins de la societat.

El Seminari GRITIM / UPF-CIDOB d’aquest any se centrarà en l’estudi de l’amplia gamma de dinàmiques de diversitat. En aquest sentit, es tindran en compte aquelles dinàmiques relacionades amb la immigració, com amb la religió, la llengua, el sexe, la cultura, la nacionalitat, etc. Es tracta d’analitzar les respostes concretes a la diversitat. El seminari té l’objectiu d’obrir un ampli debat científic, polític i social sobre la gestió de la diversitat en el sector públic i en les organitzacions privades. En particular, està interessat en promoure un marc de recerca per definir, analitzar i avaluar com la tolerància s’expressa en polítiques de diversitat (en relació a les polítiques i a les normes de gestió).

El seminari tractarà, principalment, tres dimensions: les polítiques de diversitat en sectors públics i privats, els models d’incorporació de la diversitat, i les polítiques de diversitat a nivell subnacional.