L’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia (AJDLP) va néixer el 2003 i està formada per professionals del món jurídic que utilitzen el català com a mitjà d’expressió habitual en l’àmbit laboral.

Segons llegim en el seu web, pàgina en la qual trobareu més informació sobre l’associació, l’agenda i informes i eines d’utilitat, els seus objectius són: “aconseguir la plena normalitat d’ús del català en el sector de la justícia, en el que segueixen generant-se situacions de conflicte i discriminació respecte de les persones que usen la llengua pròpia; fomentar l’ús del català en l’àmbit jurídic; informar sobre els drets lingüístics i col.laborar en la seva difusió; garantir el dret d’ús de la llengua pròpia en el món jurídic i judicial; i defensar qualsevol vulneració dels drets en aquest àmbit”.

Hem il.lustrat el post d’avui amb una fotografia de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona que ens va fer arribar Emma, una lectora i col.laboradora habitual del bloc. Li donem les gràcies des d’aquí. Igualment, agraïm a la junta de l’AJDLP (a la qual, per cert, pertany el professor de Dret processal de la UB Jordi Nieva en qualitat de vicepresident segon) l’autorització per utilitzar la imatge.